Sunday, April 19, 2009

berFANTASI

FANTASI



































































































































































































































































zaman kanak2 kite msti
penuh dgn fantasi kan??
tp lau dah besar pun, korang seme
masih berfantasi, xde masalah pun..
x kisah la korang berfantasi pasal pe..
sbb fantasi tu mnjadikan kita
lg kreatif, inovatif, positif, plaintif,agresif, negatif n etc..
sebut pasal fantasi ni, baru2 ni, TOPMAN
ade melawat tempat yg akn
buat kite berFANTASI..
ladies and gentleman, TOPman and TOPwomen,
welkam to TOYS MUSEUM...



TOPMAN SUKA GMBAR LAST!! ($_$)

Wednesday, April 15, 2009

CINTA MAHESH

BUZZ!!
topman kmbali kali ini
ingin membawa anda sejenak ke alam keJIWANGan..
beberapa minggu yg lepas,
topman telah ke panggung wayang bsame topgirl
untuk menonton TALENTIME..
citer tu bnyk msg dia actually..
topman nak highlite satu babak
dlm citer tu, dimana topman rase,
sgt2 lah sedih, sayu, dan kuyu
part time mak MAHESH halang dia untuk jumpe
awek dia tu..
dah la dlm ujan, mmg sadis siot..
kpd yg x tgk citer ni, MAHESH ni
pekak n bisu,
n dia jatuh cinta ngan gadis MALAy
mak dia x stuju ngan mahesh..
ayat yg paling menusuk kalbu dlm babak
tersebut ialah..

" mak boleh halang saya daripada jumpa dia,
tapi mak mesti ajar saya cara untuk lupakan dia "

-
MAHESH -

cmtu lah ayat cinta yg dihalang oleh
orang tua..
topgirl mengalir air mata part ni..
topman tyme tu mak call plak..
mouse komputer kat umah rosak..
hampeh..
tp topman ade jgk la berair mate ckit ( cover2 )
isu yg topman nk ckp kat cni,
ape pndapat korang tntang CINTA yg dihalang ORG TUA??
lau dlm citer tu, topman
mmg respek la sbb MAHESH ni
x putus asa smpai keakhir citer..
tp dlm movee, kna la happy ending kan??
lau dlm real life???
lau korang sendiri yg hadapi???
lau cinta korang dihalang, ditegah,diharam, diblacklist oleh org tua??
ape korang wat??
ape tindakan korg???
lau x parent korng pun, parent couple korg yg larang..
cmne korg nk setel???
korang nk tiru ayat mahesh ke??


TOPMAN JIWANG 24K




Monday, April 6, 2009

DADU BERAPI

ahah..
topman saje je nk gtau..
yg topman da tukar layout..
layout yg lame tu,
lau upload gmbr,
jd x clear gmbr tu..
bile gmbr x clear, maka x top la jwbnye...
so topman mengambil kputusan
untuk menukar kpd layout yg ni..
segala kesulitan amat dikesali..
topman akan kembali dgn post2
yg lebih menarik slpas tamat drama BM
pada esok ptg..
TOP TIP TOP!!!

Adalicious, z si tinggi, dan TOPMAN di karnival netball - post seterusnya akan tiba!!


TOPMAN SIBUK

Wednesday, April 1, 2009

K-A-G-U-M

KAGUM..
korang seme mesti prnah dgr pasl KAGUM kan..
tp kali ini, TOPMAN akn dedahkan,
ape itu KAGUM yg sbnarnya..
KAGUM ni bkan sukan antara maktab
dan universiti tu..
KYKAGUMGO yg mewakili mktb dlm sukan hoki
juga bukanlah KAGUM yg ingin topman
dedahkan..

lau korg x tau lg..
KAGUM ni bermaksud..

KESATUAN
ATLET
GEMPAK
UNDERCOVER
MALAYSIA


kesatuan ni dah ditubuhkan sejak sebelum kemerdekaan..
baru2 ni, diorang dikesan menjalankan
latihan sempena kejohanan
basketball paralimpik : edisi hujan lebat
l
okasi latihan : COURT BASKETBALL IPSAH

berikut diselitkan laporan bergambar mengenai latihan tersebut :




TOPMAN beraksi sebagai referee jemputan yg dirasuah


bergambar kenangan bersama ahli2 KAGUM sebelum latihan dimulakan.. ( baju merah tu budak kutip bola actually )


perlawanan bermula, kelihatan faridBUBU menggegarkan court semput sambil diacah oleh
referee..


referee dan hakimBALL sempat membuat tarian HAKKA kerana team lawan
tidak memberi saingan


faridBUBU skali lagi cuba untuk melepasi kawalan ketat referee.. kelihatan referee melompat
bintang untuk menghalang faridBUBU daripada terus memalukan team NOOB nyer..



dialog referee : what can i say.. joeNGANG can even score with his eyes and mouth closed!!
bosan.. bosan.

.
ape yang penting??? KERJA--------SAMA!!!



hakimBALL, wanHAIRY dan TOPMAN menggayakan renang kuak rama-rama jantan setelah menang 13-0 ke atas team lawan..



team NOOB ingin menagmbil gmbr kenangan bersama team PRO.. ( terpaksa layan.. menjaga hati peminat )



beraksi candid oleh team PRO ( yg berbaju oren, kuning, dan coklat kat blakang tu hanyalah hiasan semata2, tiada kaitan dgn kami atau KAGUM )



kelihatan wanHAIRY mnjalani latihan tidur dalam hujan, manakala joeNGANG dan TOPMAN menjalani latihan tangkap bola dgn mulut.



ya.. credit to mesLINTAH kerna sudi mnjadi jurugambar sambilan..



sesi latihan KAGUM berakhir dgn aman sekali..
tetapi team NOOB pulang dgn tangisan kerna dimalukan
oleh team PRO dgn defisit kekalahan 13-0..
sebelum mereka pulang, team KAGUM ( PRO )
sempat mendedikasikan lagu
untuk memberi semangat pada team NOOB
yg terdiri drpd hazwanPOTPET, faridBUBU n syeera..
berikut merupakan lirik lagu tersebut :

AKU KALAH LAGI
( sila nyanyi mengikt rentak lagu JATUH CINTA LAGI )

aku kalah lagi..
lagi lagi ku kalah lagi
harus bagaimana
untuk aku tak kalah lagi..
( 2x )

lahirnya seorang NOOB ku cuba untuk jd PRO
tp apakah daya kami, kami mmg tidaklah PRO
PRO atau tidak..
dah tentulah TIDAK..
aku pusing.. kerna aku malu..



lagu ni bertujuan menaikkan semangat mereka untuk trus berusaha..
team PRO sntiasa mendoakan kejayaan diorang..( untuk trus NOOB )


sekian sahaja laporan latihan KAGUM..
MAJULAH SUKAN UNTUK PRO!!


TOPMAN MAIN HUJAN

Tuesday, March 31, 2009

mereka yg berTOPENG!

TOPENG2 MANUSIA



kali ini topman ingin bercerita
tntang satu kumpulan muzik
yg menarik perhatian topman..
band ni dah lame top sbnarnye..
tp be4 ni, topman x minat sgt
cuz genre diorg heavy+death metal..
lau dgr mmg x phm ar..
itu dulu2..
album terbaru diorang da tukar konsep ckit
da kurang ckit kekerasan metal nyer..
name band ni SLIPKNOT..
lau budak2 laki, ramai yg kenal rasenye..

ASAL USUL

diorang start band 1995 ( lame dah )..
asal iowa, united states..
diorang ade 9 grup member..
diorang ni mmg amat menonjol, sbb
masing2 pkai topeng yg unik n ganazzz
nak tau nape diorang pkai topeng??

IMEJ TOPENG

diorang kate, tyme diorang pkai topeng masing2,
diorang akan lupekan diri diorang yg
x berkaitan dgn muzik,
n diorang boleh masuk soul muzik metal
diorang tyme perform.
dulu2, diorang pkai baju mcm banduan
penjara yg ade bar code..
bar code tu same mcm bar code
album prtama diorang..
skrg da tukar imej ckit,
cume tukar kaler je pun..
dulu oren, skrg itam+merah..

lagi satu, pasal imej diorang, dulu2
diorang x dedahkan muke masing2..
so misteri la jugak..
tp lame2, rmai paparazzi yg dpt amik
gmbr diorang tyme x pkai topeng..
tp menda ni x jejaskan karier diorang pun..
topman respek band topeng ni
sbb keunikan diorang
n care diorang perform!!
mmg masuk soul la!!

AHLI2 TOPENG

ni namelist group diorang :

(#0) sid wilson - turntables
(#1) joey jordison - drums
(#2) paul gray - bass, backing vocals
(#3) chris fehn - custom percussion, backing vocals
(#4) james root - guitars
(#5) craig "133" jones - samples, media
(#6) shawn " clown" crahan - custom percussion, backing vocals
(#7) mick thomson - guitars
(#8) corey taylor - lead vocals

KNAPE BEST??

1) topeng diorang
2) lagu baru diorang best ( komen topman )
3) custom percussion diorang unik, x de band lain wat
custom percussion mcm diorang
4) drummer diorang power gler, leh main drum even dlm kedudukan
upside down ( seme set drum digantung terbalik, termasuk drummer skali )
5) performance yg bertenaga gler

topman saje je nk promote.. hehe..
even band ni dah memang TOP!!
wat mase skrg, topman ngah kemaruk dgr lagu
PSYCHOSOCIAL
pade sape2 yg minat metal2 ni
topman mmg promo band ni la..

GAMBAR2 GENG TOPENG

ni vokalis dia, corey taylor.. suara serak mcm saleem tu

yg ni mmg makan, tido ngan gitar.. rambut pun da mcm gitar

clown yg akn membuatkan kanak2 kecil menangis



pernah tengok ranting pokok men drum x??


ni pekerja pejabat yg ponteng kerja


wah.. aura kegelapan terpancar dari mukanya


tengok janggut dia.. anytime tali gitar putus, ley ganti ngan janggut


yg ni mmg dasyat.. korang prnah tngok org men gitar berduet ke?? x kan.. hehe



TOPMAN HEADBANGING!!!


Sunday, March 29, 2009

18 budak NAKAL : part 2

laporan KARA-OK ke KO??

kisah bowling yg pnuh duka lara berakhir sudah..
selepas puas menghayun sehingga tgn panjang sebelah,
hampir seme 18 budak nkal ni
bergerak ke satu lg tmpat ntuk
menge"TOP"kan diri masing2..
ad yg g tngok wayang..
ALIN, EHA, AFIZ tgk cter TALENTIME..
yg lain ni g KARA-OK ke KO..
mengikut perkiraan topman,
terdapat 3 bilik telah ditempah di tempat kejadian..

BOX pertama..

hazwanPOTPET
faridBUBU
neeqKEMBONG
shud
AzuMOX
Neda
Izzatul

dan ade lg yg topman lupe( maaf )

bilik ini telah dipenuhi irama2 dangdut
goyang pinggang, gelek gerudi,
gelek geliman yg sungguh menggoyangkan bdn..
kelihatan mereka berjoget beramai2 ala2 hawaii
sambil diketuai oleh HAZWAN n BUBU
( diorang dah slalu practice kat bilik )
terdengar juga gelak ketawa serta hilaian histeria mereka..
hasilnya, sesiapa yg melalui bilik tersebut
dapat melihat secara live aksi2
bollywood serta plywood yg slalu
di cut di kaca televisyen.

BOX kedua..

syamelSTOKISLINTAH
wanHAIRY
mesLINTAH
joeNGANG
lucyNOOB


sekali lalu, mcm budak pnteng skolah.. orait la tu..
dua kali lalu dah mcm pusat sakit jiwa dah..
suara diorang ni mmg dasyat sngguh..
100 meter dr tmpt kjadian buleh dgr..
mane x nye, lagu balada, nasyid, pop, jazz
etnik kreatif, semua diorang bantai jd lagu death metal
topman dgr citer, name diorang ni dah kna ban
kat tmpt karoke selepas kejadian..
ini kerana 1 mike telah hilang
dipercyai, salah seorang dr mereka
telah menelan mike tersebut..
sehingga kini, misteri kehilangan mike tersebut
masih dlm siasatan abg2 karoke berbaju ijau

BOX ketiga

elinCHUMIL
wawanITA

feat.

syamelSTOKISLINTAH
wanHAIRY
joeNGANG
mesLINTAH


box ini mule2 dihuni oleh 2 penyanyi sahaje
suasan aman damai..
kedengaran bunyi kicauan burung2..
bunyi katak memanggil hujan..
dan cengkerik keriangan..
bile masuk je 4 lg makhluk yg namenye tertera
diatas, trus jd mcm pesta bogel dah..
antara lgu yg berjaya dirosakkan ialah
MR. BRIGHTSIDE
THE KETCHUP SONG
wanHAIRY, wawanITA, dan syamelSTOKISLINTAH
telah berjoget ala3 wanita latin
seperti dlm vdeoklip..
keadaan semakin sensasi dan panas
dengan aksi GOYANG LUTUT yg
amat sukar sekali untuk dilakukan
semuanya berakhir dgn kepenatan
serta kehilangan suara..

pada jam 10 mlm, 18 budak nakal
ni bersurai mengikut limosin masing2
yg berwarna merah kuning..


TOPMAN GOYANG LUTUT





Saturday, March 28, 2009

18 budak NAKAL : part 1

LAPORAN BOWLING MINGGUAN
( sempena tiada elektrik )

pada jam dlm lebih kurg 4.30 ptg..
telah berkumpulnya makhluk2 yg x thn xde elektrik di ampang bowl, CS..
seramai 18 budak nakal telah mengambil bhagian..
ade yg sukarela, ad yg paksarela..
pertandingan tenpin bowling ini diadili oleh peserta sendiri..
berikut merupakan peserta2 yg mndapat perhatian, kutukan, dan pujian pengunjung :

wanHAIRY : peserta terkerek

mamat ni mule2 spare, pastu strike. starting da power..
dengan penuh egonya dan hidung tingginya, beliau
tersungkur di akhir permainan.. ini dipercayai disebabkan oleh
sorakan pengunjung yg bersorak serta histeria
bile bola beliau tersungkur ke longkang.

nadiaCAT : peserta terSLOW ( siput babi lg laju dr bola dia )

yg ni memg special need nyer player..
balingan dia diiktiraf oleh TOPMAN book of record
sebagai bola paling slow, suspen, dan mengerikan untuk
ditonton.. mereka yg menhidap sakit jantung
dinasihati tidak menonton balingan beliau.

mesLINTAH : peserta CONFUSE ( orang suh men boling, dia men guli )

yg ni memang confuse nyer manusia..
salah satu bola hayunan beliau
telah terbabas lalu pengsan di longkang..
tanpa berfikir panjang beliau menghayun sebiji lg
bola tepat kearah bola yg tersangkut td..
tindakan yg amat bijak!!!
hasil minum minyk lintah tiap2 ari.


syamilSTOKISLINTAH : peserta terRABUN. ( point negatif )

pernah tengok org rabun men bowling x??
dah la rabun, x sedar diri x nak bwak spec..
hasilnya..
pin tu smpai boring bola asik x kna dia je..
rugi kalau bwak mamat ni men boling
buang duit korg je..

joeNGANG : peserta terMACHO

gaya balingan mamat ni mmg spesel..
pas baling je, beliau trus menoleh kebelakang..
macho siot..
sampai org sorak dia dpt strike pun, dia blur lg..
mmg macho lah!!

noreenDING : peserta terKEDING

setiap kali minah ni baling, semua org risau..
bukan ape, takut bola tu terlepas kebelakang..
x pun, risau sebab takut dia melayang skali ngan bola tu..
namun begitu, beliau tetap berjaya menghabiskan
permainan tanpa mencederakan org laen
dan diri sendiri. syukur..

AZUmox : peserta ter"AJAIB"

walaupun mendakwa diri beliau
amatlah tidak pro dlm sukan ini,
permainan beliau yg mencalarkan maruah
pakwe sendiri, agak mengagumkan..
hasilnya, beliau telah menconteng arang ke muke pakwe sndiri..
cyan pakwe dia..

NeeqKEMBONG : peserta terKEMBONG

balingan beliau yg umpama
melepaskan batuk dan kahak di tangga
masih mampu mencatat strike..
rahsia balingan beliau, dipercayai tersembunyi
disebalik keseimbangan kedua2 pipinya
yg bertukar merah pada masa2 tertentu.

wawanITA : peserta tak"TOP"

identiti sebenar pemain ini dirahsiakan..
dipercyai ade kaitan dgn TOPMAN
10 balingan yg tepat ke arah longkang,
bukanlah sesuatu yg TOP bg peserta ni..
namun begitu, beliau berjanji akan trus
berlatih bg menge"TOP"n diri dlm
sukan bowling.

pertandingan berakhir dengan kegumbiraan dan kekecewaan..
namun, semua ini tidak berakhir dgn begitu sahaja..
nantikan kehadiran "18 budak nakal : part 2"



Wednesday, March 25, 2009

PROMO MINYAK LINTAH

Beberapa hari yg lepas, aku telah
didatangi oleh rakanku yg bernama hashrul..
beliau begitu brsemangt membawa pamplet
ntuk mempromo set2 kecantikan kpd ku..
beliau berkate : tolong la sebarkan ke rakan2 yg lain..
setelah mneliti pamplet tersebut, inilah serba sedikit info
yg aku boleh smpaikan kat korg seme..


MINYAK LINTAH ( ORIGINAL )

KHAS UNTUK LELAKI dan
MEMBANTU MENGUATKAN SENJATA
MENJADIKAN ANDA LEBIH BERISI,
BERGANTUNG KPD DIMANA ANDA SAPUKANNYA..
EFEK SAMPINGAN BERGANTUNG KPD INDIVIDU..
LEBIH BNYAK PKAI, LEBIH BESAR HASILNYA
BUKTINYA SUDAH ADA..

BERIKUT MERUPAKAN PENGAKUAN SALAH SEORANG
YG BERJAYA MENGUBAH HIDUPNYA SELEPAS
MEMAKAI MINYAK LINTAH:
Hafiz ( bukan name sebenar ) : " sejak pakai minyak lintah ni, saya jd lg berisi.. Rakan-rkan terutamanya lelaki menjadi semakin berminat melihat lengan saya yg semakin sexy dan gebu. Dalam masa 2 hari selepas mencuba minyk ini, saya menjadi perbualan org ramai kerana keunggulan dan potongan bahu saya yg cukup menawan. Perubahan yg cukup drastik ini mnjadikan saya lebih yakin, walaupun terdapat sedikit kesan sampingan ke ats kulit saya. Kepada yg masih belum mencuba, dapatkannya sekarang untuk kepuasan anda dan mereka yg b erkaitan. go minyak lintah!! "

LIHATLAH PERBEZAAN NYA :


sebelum


selepas


AMACAM? X PERCAYA LG??
HAFIZ KINI BAHAGIA HIDUP SETIAP HARI DGN MINYK LINTAH..
BELIAU SEMAKIN SIHAT DAN POTONGAN LENGANNYA SEMAKIN MENGANCAM!!
ANDA BILA LAGI??

SILA HUBUNGI DEALER KAMI UNTUK KETERANGAN LANJUT

MR. MACHA
013- ***7973


ak pun x tau nak pcaye promo ni ke x..
ak tolong promo je..
sebab menda ni mungkin boleh TOPkan mereka yg mencuba..


TOPMAN KAGUM ("_")











RABU yg BEST!!, JUMAAT YG.............

BERITA TOP

setelah puas ak maen game kat nset danny smpai btry nset dia abes, akhirnya..
" muhammad safwan bin sahar.."
name ak disebut oleh amar yg senyum kambing ntuk presentation
dengan gaye TOP, ak berjalan ke depan..
stelah mendapat standing ovation dr rakan2,
ak pon start la presentation..
tup tap tup tap,
abes dah presentation..
ak mengambil ksempatan mempromo blog.. kui3..
wan z meriuhkan keadaan dgn mengatakan
teacher will " lose control "
ak pon byangkan la cmne if cikgu yg lose cntrol dlm klas.. hahahaha
bukan bdak2 yg lose control..
afiq yg sangat malang dpt giliran last skali..
nk wat cmne, da naseb org srwak.. kui3

BERITA TAK TOP

haih..
jumaat ni xde letrik lak..
ak pon x tau nk lepak katne jumaat ni..
xde letrik dr kul 10pg - 9 mlm..
mati kutu ak kat mktb..
korg lau ade plan2 yg berfaedah, ataupun
plan2 yg boleh menge"TOP"kan ak lagi,
jgn la segan2 nk invite ak yer..
bile ak TOP, korg pun mesti TOP punyelah!!
hope korg ade cdngan ntuk menge"TOP"kan hari jumaat ni
sebarang cadangan???




Tuesday, March 24, 2009

KECIL x bermakna KEKURANGAN..

betul ke kecil tu maksudnya penuh dengan kekurangan??
betul ke kecil tu bermakna kelemahan??
aku pelik sngguh la..
ad juga manusia yang pndang rendah pada orang berfizikal kecil ni..
ak tau la aku ni keciiik n kuruusss je orgnye..
tp at least, fizikal yg tuhan bg kat aku ni,
xde cacat celanya pun..
ye la, at least x cacat kan??
kekadang tu teringin la jugak nak dpt body tough2 ni..
slalu org kan suke kat laki yg tegap2 ni..
nasib bek bukan seme org bfikiran cmtu..
so, bile ak fikir balik,
cukup la dgn ape yang ade..
ak ptut bsyukur cuz tuhan x wat aku cacat..
kurus pun kuruslah..
yg penting ak nak buktikan,
kecil x bmakna ak lemah..
kecil x bmakna ak kekurangan..
kecil x brmakna sesiapa leh halang ak untuk terus bercinta dgn org yg lagi besar dr aku..
ak akn buktikan pd org yng pndang rendah pada aku..
mlm ni ak memang agak moral down ckit..
tp esok perlu bangun tido dgn keyakinan..
ak tau bdn yg kecil dan kurus ni
adelah badan yg paling perfect tuhan cipta untuk ak..
SO WHAT??
kite kna ingat
biar buruk rupe, jgn buruk perangai..
insaf2 lah mereka yg mengutuk org kerdil spertiku..

TOPMAN MAHU TERUS TOP!!

Panduan Mencegah selsema burung

Info ini ditujukan bagi semua manusia yg mempunyai saudara/kerabat yg biasa ada/bela/mkn burung. Jangkitan burung ini amat merbahaya, lebih-lebih lagi kalau burung itu dikategorikan jenis burung yang liar dan ganas. BERIKUT INI PANDUANNYA:-



1.Jgn bermain dgn burung


2.Jgn memegang burung atau digaru (terutama dikhalayak ramai)


3.Biarkan burung berada dlm sangkarnya dgn aman.


4.Jgn sesekali biarkan sangkar burung terbuka.


5.Jgn biarkan burung masuk ke sangkar lain (merbahaya!!)


6.Apabila burung dlm keadaan tidur, biarkan ia tidur, jgn sesekali ditarik kepala/lehernya utk membangunkannya.Ada masanya burung akan bangun sendiri.


7.Jgn mencabut/mencukur bulu yg ada disekitar burung (supaya burung tak kesejukan)


8.Jgn seseklai menghisap kepala burung (dikhuatiri burung akan menjadi mual dan terus muntah)


9.Jgn suka main pintu sangkar, ditakuti burung akan tersepit.


10.Paling penting.......jgn masukkan plastic ke kepala burung .....


(+_+)

Monday, March 23, 2009

UBAT SELSEMA MEMBUNUH??



UBAT BATUK DAN SELSEMA : MENYEBABKAN PENDARAHAN OTAK


UBAT BATUK DAN SELSEMA KITA RUPANYA MERBAHAYA KERANA BOLEH MENYEBABKAN PENDARAHAN OTAK

PENARIKAN SEMULA UBAT MENGANDUNGI PHENYLPROPANOLAMINE

(Mesej asal oleh Dato' Dr Jemilah Mahmood, Hospital Gleanagles)

Kepada Semua,

Luangkan masa untuk menghantar mesej ini atau mengedar risalah ini kepada orang yang disayangi, keluarga dan rakan-rakan.

Cetakkannya dan letakkan di pejabat agar boleh dibaca oleh semua.

PERHATIAN!!! SILA BACA DENGAN TELITI DEMI ANAK-ANAK ANDA DAN ORANG LAIN YANG ANDA KASIHI!

Kesemua ubat yang mengandungi PHENYLPROPANOLAMINE sedang ditarik balik.
Anda boleh menghubungi nombor 800 yang tersenarai di semua kotak ubat dan bertanyakan tentang bayaran balik. Sila baca dengan TELITI, kerana sesetengah daripada anda menggunakan ubat-ubat ini (salah satunya ialah Alka Seltzer Plus).

BERHENTI MENGAMBIL sebarang ubat yang mengandungi PHENYLPROPANOLAMINE .

Ia didapati berkait rapat dengan pertumbuhan hemorrhagic stroke (pendarahan otak) di kalangan wanita berumur 18-49 dalam masa tiga hari selepas mengambilnya.
Masalah tersebut belum dikesan untuk lelaki, tetapi FDA menyarankan setiap orang (termasuk kanak-kanak) mencari alternatif lain.

UBAT-UBATAN BERIKUT MENGANDUNGI PHENYLPROPANOLAMINE :

Acutrim Diet Gum Appetite Suppressant
Plus Dietary Supplements
Acutrim Maximum Strength
Appetite Control Alka-Seltzer Plus
Children's Cold Medicine Effervescent
Alka-Seltzer Plus Cold medicine (perasa ceri atau oren)
Alka-Seltzer Plus Cold ! Medicine Original
Alka-Seltzer Plus Cold & Cough Medicine Effervescent
Alka-Seltzer Plus Cold & Flu Medicine Effervescent
Alka-Seltzer Plus Cold & Sinus Effervescent
Alka Seltzer Plus Night-Time Cold Medicine Effervescent
BC Allergy Sinus Cold Powder
BC Sinus Cold Powder
Comtrex Deep Chest Cold & Congestion Relief
Comtrex Flu Therapy & Fever Relief
Day & Night Contac 12-Hour Cold Capsules
Contac 12 Hour Caplets
Coricidin D Cold, Flu & Sinus
Dexatrim Caffeine Free
Dexatrim Extended Duration
Dexatrim Gelcaps
Dexatrim Vitamin C/Caffeine Free
Dimetapp Cold & Allergy Chewable Tablets
Dimetapp Cold & Cough Liqui-Gels
Dimetapp DM Cold & Cough Elixir
Dimetapp Elixir
Dimetapp 4 Hour Liquid Gels
Dimetapp 4 Hour Tablets
Dimetapp 12 Hour Extentabs Tablets
Naldecon DX Pediatric Drops
Tavist-D 12 Hour Relief of Sinus & Nasal Congestion
Triaminic DM Cough Relief
Triaminic Expectorant Chest & Head Congestion
Triaminic Syrup Cold & Allergy
Triaminic Triaminicol Cold & Cough

Adalah difahamkan pihak pengeluar Triaminic dengan secara sukarela menarik semula ubatan berikut kerana mengandungi campuran yang menyebabkan stroke dan serangan mengejut kepada kanak-kanak :

Orange 3D Cold & Allergy Cherry (merah jambu) 3D Cold & Cough Berry
3D Cough Relief Yellow 3D Expectoran

TOPMAN SELSEMA LAGI

Sunday, March 22, 2009

SELSEMA dan POKER

hari ini aku selsema lagi..
benci selsema..
dlm keselsemaan,
ak sempat mencari skin untuk blog baru neh..
ak ade berkenan satu skin "SUPER MARIO"..
tp ade masalah teknikal..
amik yg "POKER" ni je lah ( aku pakar men menda neh )
aku banyak merujuk pada blog "INSAN TINGGI" dan "BOUWPH" untuk melawakan blog
trima kaseh skali lg..
ketika ini aku masih selsema..
(>,<)

TOPMAN SELSEMA BURUNG

mengapa harus MAT TOP?

cmne nak ckp ae..
name ni aku dapat tyme sem 2 x silap aku
budak2 kelas aku dok bahan aku..
kate aku mamat paling "TOP" dalam klas..
penjenayah yg terlibat dlm mencipta name aku :

1. IZATI duck

2. ELIN_CHUMIL

3. BOUWPH

3 org ni la yg bertanggungjawab mencipta gelaran MAT TOP..
tp aku tetap bertrimas pada diorang ni..
sebab name ni memang menge"TOP"kan aku pon.. haha
cmne pon, aku tetap suke name ni..
harap2 blog ni "TOP" juge ler.. HAHA!
sekian sahaje post pertame aku..
esemen banyak neh..
chowzz..

(+_+) TOP ($_$)