Sunday, April 19, 2009

berFANTASI

FANTASI



































































































































































































































































zaman kanak2 kite msti
penuh dgn fantasi kan??
tp lau dah besar pun, korang seme
masih berfantasi, xde masalah pun..
x kisah la korang berfantasi pasal pe..
sbb fantasi tu mnjadikan kita
lg kreatif, inovatif, positif, plaintif,agresif, negatif n etc..
sebut pasal fantasi ni, baru2 ni, TOPMAN
ade melawat tempat yg akn
buat kite berFANTASI..
ladies and gentleman, TOPman and TOPwomen,
welkam to TOYS MUSEUM...



TOPMAN SUKA GMBAR LAST!! ($_$)

Wednesday, April 15, 2009

CINTA MAHESH

BUZZ!!
topman kmbali kali ini
ingin membawa anda sejenak ke alam keJIWANGan..
beberapa minggu yg lepas,
topman telah ke panggung wayang bsame topgirl
untuk menonton TALENTIME..
citer tu bnyk msg dia actually..
topman nak highlite satu babak
dlm citer tu, dimana topman rase,
sgt2 lah sedih, sayu, dan kuyu
part time mak MAHESH halang dia untuk jumpe
awek dia tu..
dah la dlm ujan, mmg sadis siot..
kpd yg x tgk citer ni, MAHESH ni
pekak n bisu,
n dia jatuh cinta ngan gadis MALAy
mak dia x stuju ngan mahesh..
ayat yg paling menusuk kalbu dlm babak
tersebut ialah..

" mak boleh halang saya daripada jumpa dia,
tapi mak mesti ajar saya cara untuk lupakan dia "

-
MAHESH -

cmtu lah ayat cinta yg dihalang oleh
orang tua..
topgirl mengalir air mata part ni..
topman tyme tu mak call plak..
mouse komputer kat umah rosak..
hampeh..
tp topman ade jgk la berair mate ckit ( cover2 )
isu yg topman nk ckp kat cni,
ape pndapat korang tntang CINTA yg dihalang ORG TUA??
lau dlm citer tu, topman
mmg respek la sbb MAHESH ni
x putus asa smpai keakhir citer..
tp dlm movee, kna la happy ending kan??
lau dlm real life???
lau korang sendiri yg hadapi???
lau cinta korang dihalang, ditegah,diharam, diblacklist oleh org tua??
ape korang wat??
ape tindakan korg???
lau x parent korng pun, parent couple korg yg larang..
cmne korg nk setel???
korang nk tiru ayat mahesh ke??


TOPMAN JIWANG 24K




Monday, April 6, 2009

DADU BERAPI

ahah..
topman saje je nk gtau..
yg topman da tukar layout..
layout yg lame tu,
lau upload gmbr,
jd x clear gmbr tu..
bile gmbr x clear, maka x top la jwbnye...
so topman mengambil kputusan
untuk menukar kpd layout yg ni..
segala kesulitan amat dikesali..
topman akan kembali dgn post2
yg lebih menarik slpas tamat drama BM
pada esok ptg..
TOP TIP TOP!!!

Adalicious, z si tinggi, dan TOPMAN di karnival netball - post seterusnya akan tiba!!


TOPMAN SIBUK

Wednesday, April 1, 2009

K-A-G-U-M

KAGUM..
korang seme mesti prnah dgr pasl KAGUM kan..
tp kali ini, TOPMAN akn dedahkan,
ape itu KAGUM yg sbnarnya..
KAGUM ni bkan sukan antara maktab
dan universiti tu..
KYKAGUMGO yg mewakili mktb dlm sukan hoki
juga bukanlah KAGUM yg ingin topman
dedahkan..

lau korg x tau lg..
KAGUM ni bermaksud..

KESATUAN
ATLET
GEMPAK
UNDERCOVER
MALAYSIA


kesatuan ni dah ditubuhkan sejak sebelum kemerdekaan..
baru2 ni, diorang dikesan menjalankan
latihan sempena kejohanan
basketball paralimpik : edisi hujan lebat
l
okasi latihan : COURT BASKETBALL IPSAH

berikut diselitkan laporan bergambar mengenai latihan tersebut :




TOPMAN beraksi sebagai referee jemputan yg dirasuah


bergambar kenangan bersama ahli2 KAGUM sebelum latihan dimulakan.. ( baju merah tu budak kutip bola actually )


perlawanan bermula, kelihatan faridBUBU menggegarkan court semput sambil diacah oleh
referee..


referee dan hakimBALL sempat membuat tarian HAKKA kerana team lawan
tidak memberi saingan


faridBUBU skali lagi cuba untuk melepasi kawalan ketat referee.. kelihatan referee melompat
bintang untuk menghalang faridBUBU daripada terus memalukan team NOOB nyer..



dialog referee : what can i say.. joeNGANG can even score with his eyes and mouth closed!!
bosan.. bosan.

.
ape yang penting??? KERJA--------SAMA!!!



hakimBALL, wanHAIRY dan TOPMAN menggayakan renang kuak rama-rama jantan setelah menang 13-0 ke atas team lawan..



team NOOB ingin menagmbil gmbr kenangan bersama team PRO.. ( terpaksa layan.. menjaga hati peminat )



beraksi candid oleh team PRO ( yg berbaju oren, kuning, dan coklat kat blakang tu hanyalah hiasan semata2, tiada kaitan dgn kami atau KAGUM )



kelihatan wanHAIRY mnjalani latihan tidur dalam hujan, manakala joeNGANG dan TOPMAN menjalani latihan tangkap bola dgn mulut.



ya.. credit to mesLINTAH kerna sudi mnjadi jurugambar sambilan..



sesi latihan KAGUM berakhir dgn aman sekali..
tetapi team NOOB pulang dgn tangisan kerna dimalukan
oleh team PRO dgn defisit kekalahan 13-0..
sebelum mereka pulang, team KAGUM ( PRO )
sempat mendedikasikan lagu
untuk memberi semangat pada team NOOB
yg terdiri drpd hazwanPOTPET, faridBUBU n syeera..
berikut merupakan lirik lagu tersebut :

AKU KALAH LAGI
( sila nyanyi mengikt rentak lagu JATUH CINTA LAGI )

aku kalah lagi..
lagi lagi ku kalah lagi
harus bagaimana
untuk aku tak kalah lagi..
( 2x )

lahirnya seorang NOOB ku cuba untuk jd PRO
tp apakah daya kami, kami mmg tidaklah PRO
PRO atau tidak..
dah tentulah TIDAK..
aku pusing.. kerna aku malu..



lagu ni bertujuan menaikkan semangat mereka untuk trus berusaha..
team PRO sntiasa mendoakan kejayaan diorang..( untuk trus NOOB )


sekian sahaja laporan latihan KAGUM..
MAJULAH SUKAN UNTUK PRO!!


TOPMAN MAIN HUJAN